Onze taken

Zoek- en reddingsacties (SAR)

Aan de kust en op het water kunnen zich verschillende incidenten voordoen met mogelijk een dodelijke afloop. Daarvoor zijn wij samen met onze hulpverleningspartners 24/7 bereikbaar om mens in nood te helpen.
Wij stellen onze redders 24/7 beschikbaar in geval van calamiteiten op zee en aan de kust van Bonaire. Wij werken samen met kustwacht, politie, brandweer en andere hulpverleningsinstanties om ons werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.
CITRO kan ook zelf besluiten om haar reddingsboot te laten uitvaren als dat noodzakelijk wordt gevonden.

Operationeel gebied

De zee rondom Bonaire kun je verdelen in 3 Zone’s. De Territoriale Zone (TZ), Aansluitende Zone (AZ) en de Economische Exclusieve Zone (EEZ).

Het operationele gebied van CITRO bevindt zich in de Territoriale Zone en dit is 12 zeemijl (22.2 km) vanuit de kust van Bonaire.

Veiligheid & preventie

 

Zwemmen is leuk, maar water is niet zonder gevaar (ook als je een zwemdiploma hebt).

Momenteel is er nog een te groot aantal mensen die niet opgegroeid is met informatie over de zee en de risico’s hiervan. Vaak zijn deze mensen geneigd hun zwemvaardigheid te overschatten en het gevaar te onderschatten.

Wij helpen mensen hun veiligheid te vergroten door bewustwording over eigen zwemvaardigheden te creëren.

Wat wij doen;

-Zorgen voor een laagdrempelige toegang tot kennis over de gevaren van water
-Kennis over water
-Kennis over de juiste benodigde zwemvaardigheden
-Kennis over hoe je risico’s van zwemwater kan inschatten
-Bewustwording over de invloed van de sociale norm

Onze missie is om ongevallen te voorkomen door veilig gedrag te stimuleren.

 

 Assisitentie van CITRO bij wateractiviteiten

Het organiseren van wateractiviteiten is een grote verantwoordelijkheid U bent immers als organisator deels verantwoordelijk om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Omdat wij veiligheid erg belangrijk vinden willen wij u hierin ondersteunen. U kunt voor meer informatie contact opnemen met ons directeur.

Menu

Rekeningnummer

7655140195

Swift code:

ORBABQBN

Noodsituatie?

Noodsituatie?

Bel gratis 913.

24 uur per dag, 7 dagen per week!

Algemene gegevens

CITRO Bonaire
Kaya Patachi 16
Bonaire, Caribisch Nederland
+599 795 4552
Kvk-nummer : 14342
Cribnummer: 310035041

Veelgestelde vragen / FAQ

Hoe kan ik bijdragen?

Je kunt Citro bonaire op diverse manieren steunen. Door te doneren of ons op te nemen in jouw testament. Maar ook door vrijwilliger te worden. Ook zijn er tal van mogelijkheden voor bedrijven zoals een zakelijke gift of schenking. Bel voor meer informatie 795 1123 / 717 0689  of kijk op www.citrobonaire/help-mee

Hoe word ik vrijwilliger bij Citro?

Steek je graag de handen uit de mouwen voor een ander? Werken bij Citro betekent dat je, samen met je collega's, bijdraagt aan ons belangrijkste doel: Mensen redden en helpen waar het moet.

Citro Bonaire kan niet zonder vrijwilligers, dus bezoek de website van Citro voor meer informatie over het worden van een vrijwilliger.